2012. április 1., vasárnap

mdna

najó, akkor adok egyetlen egy esélyt az új madonna deluxe editionjének.
hmh.
LÁJVSZTRÍM.

1. girl gone wild: unalmas szar. a szöveg és a zene is; bézik elektró-alapok (benny benassi közreműködésével), ilyenekkel, hogy dj play my favourite song, meg girls they just wanna have some fun, lééégyszi. ezt cindy megírta sokkal jobban, nagyon régen.

2. gang bang: alapvetően undorító belegondolnom, hogy az 50+-os madonnával gand bangelne valaki(k). nem kezdődik rosszul a szám, tho. sőt, nem is folytatódik rosszul annak ellenére, hogy sok nyúlásból van összerakva (nancy sinatra, m.i.a., kicsi gaga-utánérzés is belefér). azért a DÁBTEPP kiállást elhagyhatták volna (!!!). igen, határozottan nem rossz.bár van benne egy ilyen 90s eurodance-kiállás.

3. i'm addicted: benny benassi és unokatesója. a. (alessandro) benassi. nekem az ő teknó-alapjai evör unalmasak. bár ez évekkel jobb az 1-es számnál. elég uncsi a szám mindenesetre. ámádiktid, ámádiktid, blablabla. maradt benne egy kis madonna nyomokban, de hát ez nem elég semmire. diumvisu. meg ez a halál unalmas i'm addicted to your love, it's like a drug, úristendeeredeti és hiteles madi szájából.

4. turn up the radio: martin solveiggel (igen, ő nyomja a hello-t, amit már élvezhetetlenné játszottak a rádiók. pedig ezek a teniszes videók viccesek.), na nézzük. a szám unalmas. felismerhető solveig-szintikkel. semmi különös. shake up the system. hát ezzel a számmal biztos nem.

5. give me all your luvin: már irtózom ettől a számtól, mióta kijött. mivelhogy szar, sematikus, unalmas, semmi új. gwen stefánia egyszer már popdíva-szintre tolta ezt a cheerleader-dolgot, és annál jobbat ebből nem is lehet kihozni, főleg így, élőben. i miss her :( és neki nem is kellett extra repper a számba... nem beszélve arról, hogy neki sokkal jobban állt ez az egész. cos i'm a different kinda girl, every record sounds the same, na igen, ezt ő már csak tudja.

6. some girls: hm valami mintha visszakacsintana a régi madonnából, elektró-alapokkal. nem rossz! ezt is, mint a gang bang-et william orbit producálta, mint a ray of light albumot is. nem katartikus, de nem rossz.

7. superstar: tingli-tangli of the album. ohh lala, you're a superstar, oh lala, that's what you are. lehetett volna ez az első single, hiszen ez is buta, de jobb give me...-nél. kellemesen butus egyébként, mondanivalója az eddigi számokhoz hasonlóan nincsen nagyon, csak hogy hopelessly attracted to you.

8. don't give a: nicki minaj-zsal, martin solveig ez is. hmh. nem rossz, aszongya if you have a problem, i don't care. i'm gonna be okay, i don't care what the people say. i tried to be a good girl, i tried to be a good wife. biztosan ez szól a házasságáról akkor. ezek szerint most bad girl?! hát nekem kurvára nem hiteles, hogy egy ötvenes, kétgyermekes anyuka így dolgozza fel a válását. de biztos én vagyok előítéletes az ötvenes, elvált nőkkel.

9. i'm a sinner: kicsit american life-os utánérzés. i'm a sinner, i like it that way. de madonna kurvára évek óta nem bad girl vagy sinner vagy bármiféle biatch. at all. van benne egy ilyen like a prayeres gospell-jellegű betét, az fasza. bár jobban a helyén lett volna a like a prayer albumon, de azért elég jó, na.

10. love spent: jézusom, kantrigitár-intró. hm, nem rossz. ez végre madonnás pop. végre egy kicsit mélyebb szöveg, a kantrigitárt nem tudom értékelni, de jó ez a szám.(ÁPDÉT: nyilván BENDZSÓT értettem a kantrigitár alatt.)

11. masterpiece: kellemesen kezdődik, balladásos. kicsit nájntíz-balladásos, de jó. a w./e. cé madonna írta-rendezte-zenéjét írta film betétdalának készült. to be in love with a masterpiece, szép. vagy csak igénytelen lettem.

12. falling free: nocsak, ez sem rossz, ezekben végre énekel, szöveget, meg minden. kicsit ray of lightos érzés. lassú szám ez is, visszafogott alapokkal. nem tépi le a fejem, de ez sem rossz szám. vajon ez is filmzene? a végén a vonósok erre utalnak...

hát ebből ennyi elég volt, a második cédét most hanyagolom.
all in all a végére vállalható kis albumra hozta fel magát, de nem fogom még egyszer meghallgatni, talán 1-2 számot.

na pá.

Nincsenek megjegyzések: